Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Mεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα!!

Πλημμυρισμένη Λίμνη Παμβώτιδα, Ιωάννινα
Εικόνες μεγάλης καταστροφής έχουν καταγραφεί στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όπου από τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 2010, μέχρι και τις 12.30 το μεσημέρι έβρεχε καταρρακτωδώς. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο κόπηκε σε πολλά σημεία, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό, όπου το ύψος του νερού έφτασε το ένα μέτρο ενώ κλειστός παρέμεινε ο κόμβος της Πεδινής, στην κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, ενώ προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχουν σημειωθεί σε μεγάλο μέρος και του υπόλοιπου οδικού δικτύου του νομού λόγω και των κατολισθήσεων, με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να καλεί τους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα. Από υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά έχουν καλυφθεί από το βρόχινο νερό μεγάλες εκτάσεις, ενώ στο νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων για άλλη μία φορά έχουν πλημμυρίσει σπίτια, που βρίσκονται κοντά στη λίμνη.
Καταστροφές σημειώθηκαν, από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε, το μεσημέρι του Σαββάτου, το Τραγανό Ηλείας, σε τρία θερμοκήπια ενώ ξεκόλλησε κεραμίδια από 10 σπίτια και 6 αποθήκες.
Στο μεταξύ, ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στα πελάγη και όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία. Κλειστή ήταν το μεσημέρι η γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης.

Πηγή: ert.gr, Φώτο από snowreport.gr