Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Την κήρυξη του Νομού Ιωαννίνων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Αλ. Καχριμάνης.

Με έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητά την κήρυξη του Νομού σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας
και παράλληλα την άμεση παρέμβασή της, για τη χορήγηση των απαιτούμενων πιστώσεων για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων υποδομής και για την αποκατάσταση των ζημιών των πλημμυροπαθών. Στο έγγραφο αναφέρεται, μεταξύ άλλων,  ότι:
1.    Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων από 26 μέχρι και 29 Νοεμβρίου 2010 σε όλο το Νομό Ιωαννίνων και της επικίνδυνης αύξησης της στάθμης της Λίμνης Παμβώτιδας, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλο το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
2.    Σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων του Νομού καθώς και στις Κοινότητες υπάρχουν μεγάλης έκτασης κατολισθήσεις, καθιζήσεις και καταπτώσεις.
3.    Έχει υποστεί καταστροφή περισσότερο από το 60% του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου του Νομού, στο οποίο γίνονται αυτοψίες από κλιμάκια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α.Ι.
4.    Γίνεται καταγραφή από επιτροπές σε πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα, εμπορικές επιχειρήσεις και καλλιέργειες.
Με άλλο έγγραφό του ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ζήτησε από τον ΕΛ.Γ.Α.,  παράταση τουλάχιστον δύο μηνών της προθεσμίας που προβλέπεται για την αποζημίωση των καλλιεργητών αραβοσίτου για ζημιές από βροχοπτώσεις, επισημαίνοντας ότι από τις αρχές του Οκτωβρίου, εξαιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων,  είναι αδύνατη η προσπέλαση προς τις καλλιεργημένες εκτάσεις για την συγκομιδή.

www.news.ert.gr