Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ρεκόρ βροχόπτωσης στα Ιωάννινα!!!Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία!!

Ρεκόρ βροχόπτωσης στα Ιωάννινα!!!O μετεωρολογικός σταθμός των Ιωαννίνων έχει φτάσει ήδη τα 1882mm από την αρχή του έτους και είναι πολύ πιθανό (αν συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις) να ξεπεράσει και τα 2000mm τιμή ρεκόρ των τελευταίων δεκαετιών!!
Από την άλλη έχουν προκλήθεί τεράστιες ζημιές τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο. Μπροστά στον κίνδυνο να ανοίξει η γη και να καταπιεί τα σπίτια τους είναι οι κάτοικοι του χωριού Μουζακαίοι λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Ιωαννίνω.
Εδώ και πέντε ημέρες βρέχει ασταμάτητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα το έδαφος να υποχωρεί, ένα παλαιότερο ρήγμα να ανοίγει όλο και πιο πολύ και ήδη να έχουν παρατηρηθεί οι πρώτες καταστροφές σε κτίρια και δρόμους.
Από τις βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί ζημιές ακόμα και στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Μετσόβου-Τρικάλων, ενώ πάνω από 90 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Ιωαννίνων για αντλήσεις νερών σε υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα.
Ας ελπίσουμε να υπάρξει μία ανάπαυλα στις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις ώστε να μπορέσουν να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές.