Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη 22 ευρώ και 40 λεπτά πήγαινε-έλα!!!


Έξι σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν τους επόμενους τρεις μήνες στην Εγνατία οδό, όπως προανήγγειλε ο κ. Τσαλίδης, αντιπρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ». Αναφερόμενος σε “πιεστικά οικονομικά προβλήματα” και τις “τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις” της εταιρείας “Εγνατία Οδός ΑΕ”, αλλά και τις “ασφυκτικές πιέσεις της Ε.Ε.”, ο κ. Τσακλίδης, δήλωσε ότι “σύντομα θα εγκαταστήσουμε άλλους έξι πρόχειρους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό”, καθώς, όπως είπε “η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος θα πάρει χρόνο.
 Σύμφωνα με τον κ. Τσακλίδη, σε λίγους μήνες θα λειτουργήσουν διόδια στην Ηγουμενίτσα, στα Ιωάννινα, στα Γρεβενά (Βενέτικος ποταμός), Πολύμυλος (λειτουργούν από τις 14 Σεπτεμβρίου), Νυμφόπετρα, Παγγαίο και Κομοτηνή. Το κόστος των νέων διοδίων, είπε ότι “θα είναι περίπου ίδιο με αυτό του Πολυμύλου”. Ταυτόχρονα η "Εγνατία Οδός Α.Ε." θα αναλάβει την επιθεώρηση και επισκευή των τεχνικών έργων στο εθνικό οδικό δίκτυο Λάρισας - Κοζάνης και Τρικάλων – Ιωαννίνων, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας που έγινε την Παρασκευή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταξύ της περιφερειάρχη Κ. Γερακούδη και του αντιπροέδρου και συμβούλου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», κ. Γιάννη Τσακλίδη (kathimerini.gr).

Αυτό για εμάς τους Γιαννιώτες πρακτικά σημαίνει ότι το κόστος της διαδρομής Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη θα ανέλθει σε 22,4 ευρώ πήγαινε-έλα!!!Στην συγκεκριμένη διαδρομή θα ενσωματωθουν 2 νέα διοδια σε Ιωάννινα και Γρεβενά!!Καλώς να τα δεχτούμε...