Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την περιβαλλοντική εκπαίδευση στα Ιωάννινα.

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Εκπαιδευτικών για την περιβαλλοντική εκπαίδευση διοργανώνεται στα Γιάννινα από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου. Το Συνέδριο έχει τον τίτλο «Το σταυροδρόμι της εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη» και η επίσημη έναρξή του θα γίνει στις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής.
Το συνέδριο θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο σε τρεις παράλληλες συνεδρίες, ενώ έχουν προγραμματιστεί και άλλες δραστηριότητες, όπως περιβαλλοντικές διαδρομές, εργαστήρια, στρογγυλό τραπέζι κ.λ.π.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να διερευνηθεί και να αναδειχθεί ο πολύπλευρος ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η περιβαλλοντική εκπαίδευση στην εκπαίδευση για την αειφορία στο νέο τοπικό, εθνικό, αλλά και παγκόσμιο πλαίσιο, και στην προώθηση μέσω αυτής των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης της χώρας μας.

Επίσης στόχος είναι η ανάδειξη του ρόλου της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη διατήρηση των φυσικών πόρων, στην επίτευξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, στην εξάλειψη της φτώχειας και στη διασφάλιση της ευημερίας για τις παρούσες και μελλοντικές γενιές στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΕΚΠΕ) με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το Σταυροδρόμι της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Στο ίδιο συνέδριο ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θα είναι ομιλητής την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στις 11:30 σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα :"Τοπικές κοινωνίες και Αειφόρο Σχολείο".