Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Αρχίζουν δενδροφυτεύσεις σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων.

Αυτή την περίοδο σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων, αρχίζουν οι δενδροφυτεύσεις , με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Την Δευτέρα λοιπόν, από τον Δήμο Ιωαννιτών θα γίνει δενδροφύτευση στη παραλίμνια περιοχή της πόλης, στο σημείο του ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει την στήριξη επιχειρηματιών της πόλης, οι οποίοι προσέφεραν δωρεάν 250 πλατάνια αλλά και δεκάδων εθελοντών και μαθητών, που θα ξεκινήσουν στις εννέα το πρωί, την δενδροφύτευση.
Η δενδροφύτευση, γίνεται με υπόδειξη του τομέα πρασίνου και με στόχο η περιοχή να αποκτήσει την εικόνα που έχει σήμερα ο Μώλος και η Κυρά Φροσύνη, δηλ. η υπόλοιπη παραλίμνια περιοχή της Παμβώτιδας.
-Στο μεταξύ από την Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων ανακοινώθηκε σήμερα ότι στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας (21η Μαρτίου) θα πραγματοποιηθούν από τις Δασικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων μια σειρά από εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν:
-Διανομή δασικού φυτευτικού υλικού στην κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς και στις πλατείες των πόλεων Κόνιτσας και Μετσόβου, την Δευτέρα 21 Μαρτίου και από ώρα 10.00 μέχρι 13.00.
-Δεντροφυτεύσεις με τη συμμετοχή ομάδων μαθητών σχολείων, ομάδων διαφόρων φορέων και δασικών υπαλλήλων σε προαύλειους χώρους σχολείων της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς και σε άλλες περιοχές ευθύνης του Δασαρχείου Ιωαννίνων.
-Δενδροφύτευση με τη συνεργασία του Δήμου Μετσόβου και Σχολείων σε έκταση πέριξ του οικισμού Μετσόβου.
-Διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού στα Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια κλπ. για τον πολυσήμαντο ρόλο των δασών στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου και για την ανάγκη προστασίας τους.

Πηγή: www.newpost.gr