Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Από τα Γιάννενα ξεκινάει ο 17ος Διεθνής ποδηλατικός γύρος Ελλάδος!!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε μια λαμπρή εκδήλωση στον συνεδριακό χώρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, πραγματοποίησε την ετήσια γιορτή βράβευσης για τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2010. Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ενώ η διοίκηση της Ε.Ο.Π. τίμησε πρόσωπα και φορείς του αθλητισμού, που από τη δική τους θέση, συνέβαλαν προκειμένου να αναδειχθεί και να προβληθεί η ελληνική ποδηλασία. Μετά το τέλος της γιορτής βράβευσης ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της πίτας για το 2011, με την ευχή όλων, οι αθλητές και οι αθλήτριες της χώρας μας να έχουν επιτυχίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης, ήταν ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 17 Απριλίου 2011 με αφετηρία τα Γιάννενα και τελικό προορισμό το κέντρο της Αθήνας.
 Δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάση Τερζή:
"Είναι γεγονός ότι η ποδηλασία, όπως άλλωστε και ολόκληρος ο ελληνικός αθλητισμός, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Θα πρέπει λοιπόν το άθλημα να μπει σε νέες βάσεις. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αναγέννηση του αθλήματος, που είναι και ο βασικός στόχος που μοιραζόμαστε με όλους εκείνους που αγαπούν και αγωνιούν για την ελληνική ποδηλασία. Πρέπει να αναφερθώ στην πικρία του ποδηλατικού κόσμου για την κατάταξη του αθλήματός μας, στην 2η κατηγορία όπως προσδιόρισε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, γιατί πιστεύουμε ότι η ποδηλασία είναι ένα μαζικό άθλημα με τεράστια απήχηση στην ελληνική κοινωνία. Μετά τις μεγάλες διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, η ποδηλασία στη χώρα μας δεν μπορεί να μείνει στη σκιά, η πολιτεία οφείλει να κατατάξει το άθλημα εκεί όπου του αξίζει. Η επέκταση της χρήσης του ποδηλάτου επιβάλλεται από το μοναδικό συνδυασμό των χαρακτηριστικών του, καθώς είναι το μέσο μεταφοράς αλλά και άθλησης που σέβεται το περιβάλλον, αποτελώντας ταυτόχρονα πηγή χαράς και ψυχαγωγίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Π. έχει το όραμα άλλα και τη θέληση να υλοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα της, προκειμένου η Ελλάδα, η χώρα του Ολυμπισμού, να χειροκροτήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, Ολυμπιονίκες και στη θέση που τους αξίζει σε διεθνές επίπεδο".
Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή:
"Θέλουμε να έχουμε με την ομοσπονδία ποδηλασίας μια δημιουργική συνεργασία για το καλό του ελληνικού αθλητισμού. Είναι πολύ σημαντικό το άθλημα να μπει σε πρώτο πλάνο και η ποδηλασία να γίνει τρόπος ζωής για τους Έλληνες. Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Προέδρου, Θανάση Τερζή και του Διοικητικού Συμβουλίου και θέλω να ξέρουν ότι η Γενική Γραμματεία θα είναι δίπλα τους. Αξιολογούμε τον Γύρο Ελλάδας ως ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός για τη χώρα μας και θα είμαστε αρωγοί, προκειμένου να διεξαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στόχος μας είναι να επιλυθούν τα περισσότερα προβλήματα της ομοσπονδίας με πρώτο απ´ όλα το θέμα του ολυμπιακού ποδηλατοδρομίου και το άθλημα να ανοίξει τα φτερά του στην περιφέρεια, εκεί όπου οι νέοι διψούν για τον αθλητισμό και για το ποδήλατο".
Ενημέρωση από τον διευθυντή της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βλαδίμηρο Πέτσα για τον Γύρο Ελλάδας:
"Ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας διοργανώνεται από την ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, περιφέρειες και δημοτικές αρχές. Ο Γύρος θα έχει διάρκεια πέντε αγωνιστικών ημερών από τις 13 έως τις 17 Απριλίου και θα αρχίσει από τα Γιάννενα και αφού θα διασχίσει την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Στερεά Ελλάδα θα τερματίσει με το σιρκουί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Προγραμματίζεται να συμμετάσχουν 22 ομάδες, κυρίως επαγγελματικές μεταξύ των οποίων και οι τρεις ελληνικές. Το γεγονός ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρουν μέρος στον Γύρο, περισσότερες από 30 ομάδες, υπογραμμίζει και αναδεικνύει την σπουδαιότητα του αγώνα".
Τα ετάπ του Γύρου Ελλάδας θα είναι:
13/4/2011 Ιωάννινα-Πρέβεζα
14/4/2011 Πρωί Ατομική Χρονομέτρηση στην Πρέβεζα - Απόγευμα Πρέβεζα-Μεσολόγγι
15/4/2011 Μεσολόγγι-Δελφοί
16/4/2011 Δελφοί-Μαραθώνας
17/4/2011 Μαραθώνας-Αθήνα

Πηγή: www.podilatis.com