Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πολλές οι εκδηλώσεις και στα φετινά «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων!!

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει ο Μπιζάνειος δρόμος και θα ακολουθήσει στις 12.30 το μεσημέρι επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο μνημείο «Αγωνιστριών Γυναικών των Τσεριτσάνων».
• Την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου στις 9.30 π.μ. θα γίνει το τρισάγιο στο Χάνι Εμίν Αγά και αμέσως μετά θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων. Στις 12.15 θα πραγματοποιηθεί τελετή προς τιμή «έξι παλικαριών», των πεσόντων στο λόφο της Δουρούτης. Στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα γίνει η πανηγυρική εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών στο Πνευματικό Κέντρο. Στις 7 μ.μ. θα φθάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και θα τον προσφωνήσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών Δημήτρης Γιωτίτσας, ενώ η ομιλία του  καθηγητή Παναγιώτη Νούτσο θα έχει θέμα «Πριν και μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων». Μετά θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τη συμφωνική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου και θα εγκαινιαστεί η έκθεση αρχειακού υλικού και φωτογραφίας με τίτλο «Οργανωτικές διοικητικές δομές του ηπειρωτικού χώρου μετά το 1913» στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρο.
Στις 9 το ίδιο βράδυ θα γίνει το επίσημο δείπνο του Δήμου στο ξενοδοχείο «Du Lac».
• Τη Δευτέρα, ανήμερα της επετείου, στις 10.30 π.μ. θα γίνει η δοξολογία στην Μητρόπολη Ιωαννίνων, στις 11 κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων και στις 11.45 θα ξεκινήσει η παρέλαση.
Στις 7 το βράδυ, το μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ιωαννίνων θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο «Το όραμα του λυτρωμού» του Λάμπρου Μάλαμα στην αίθουσα Αριχεπισκόπου Σπυρίδωνα.
Παράλληλα, στις 19 και 20 Φεβρουαρίου στα Λιθαρίτσια, θα γίνει το σχολικό πρωτάθλημα σκακιού.

Πηγή: Πρωϊνός Λόγος