Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Διεθνής προβολή της Ηπείρου από τον Ποδηλατικό Γύρο.

Ξεκινά την Τετάρτη από τα Γιάννινα

Σημαντική ευκαιρία για προβολή της Ηπείρου αποτελεί η διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου, ο οποίος ξεκινά από τα Γιάννινα το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης. Αυτό τονίστηκε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, των οργανωτών και των τοπικών αρχών. Παράλληλα επιδίωξη των οργανωτών είναι να έλθει ο κόσμος και κυρίως τα παιδιά, πιο κοντά με το ποδήλατο και έτσι να αντιμετωπιστεί και το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Στον Ποδηλατικό Γύρο που επαναρχίζει μετά από διακοπή πέντε χρόνων, αναμένεται να πάρουν  μέρος 120 ποδηλάτες από όλο τον κόσμο. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Θανάσης Τερζής, τόνισε ότι στόχος είναι να καταστεί ο Γύρος εφάμιλλος των μεγάλων διοργανώσεων της Ευρώπης. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντ. Κολόκας, καλωσόρισε τους οργανωτές, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός τον Ποδηλατικό Γύρο, και δήλωσε βέβαιος ότι θα αγκαλιαστεί από την Ηπειρωτική κοινωνία. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων κ. Β. Παπαδόπουλος τόνισε ότι είναι αναγκαίο το ποδήλατο να μπει στην καθημερινότητά μας, αναφέροντας ότι Δήμος και Περιφέρεια μπορούν από κοινού να διοργανώσουν και άλλες αθλητικές δράσεις που να βοηθούν στην αύξηση της επισκεψιμότητας.
Ο Υποδιοικητής της Τροχαίας κ. Ζήκος, ανάφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και ζήτησε την κατανόηση των κατοίκων και κυρίως των κτηνοτρόφων από τις περιοχές από τις οποίες θα διέλθει ο Ποδηλατικός Γύρος.
Ο Διευθυντής του Γύρου κ. Πέτσας, τόνισε ότι στον αγώνα μετέχει η ελίτ των αθλητών και διαβεβαίωσε ότι οργανωτικά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τέλος ο εκ Πρεβέζης συνεργάτης του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Νικητιάδη, κ. Περικλής Βασιλάκης, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού που  είναι πιθανό να παραβρεθεί στην εκκίνηση του Γύρου, ο οποίος όπως είπε, συνδυάζει τον αθλητισμό με τον τουρισμό.

Πηγή: Εφημερίδα Πρωϊνός Λόγος