Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η ταινία του Ηπειρώτη σκηνοθέτη Νίκου Τζίμα «Το πέταγμα του κύκνου» (The flight of the swan) προβάλλεται από σήμερα στο πολυσινεμά στα Γιάννενα. Οι προβολές θα είναι τρεις (17:50, 20.40, 22.50) και το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να δει μία ταινία που φιλοδοξεί να μιλήσει για το σήμερα από ένα σκηνοθέτη που παίρνει πολιτική θέση, όπως έκανε από την πρώτη του ταινία («Ο άνθρωπος με το γαρίφαλλο»). Γυρίσματα έγιναν και στην Ήπειρο, οπότε σε πολλούς οι εικόνες θα είναι οικείες.
Πρόκειται για τη συγκλονιστική ιστορία του Αλέξη, ενός «golden boy», που υπηρέτησε το κέρδος αψηφώντας τις συνέπειες. Μια φοβερή οικολογική καταστροφή με πολλά ανθρώπινα θύματα, εξαιτίας της απληστίας μιας κοινοπραξίας πολυεθνικών, ανάμεσά τους και η εταιρία που διευθύνει ο Αλέξης, τον ξυπνάνε από την μεγάλη αυταπάτη. Θέλει να ξαναβρεί όλα όσα έχασε... τη ζωή του... αλλά είναι απόλυτα παγιδευμένος.
Παίζουν: James D' Arcy, Alicia Witt, Colm Meaney, Linda Gray, Larry Hagman,Tom Frederic, Georgina Rylance, Γιάννης Βούρος, , Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θανάσης Βέγγος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Πέτρος Φυσσούν, Βασίλης Μαυρομάτης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Αντώνης Αντωνίου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Μπέττυ Μαγγίρα, Ρένος Χαραλαμπίδης, Νίκος Ψαρράς, Μενέλαος Ντάφλος, Δέσποινα Μοίρου Δημήτρης Βερύκιος, Άλκης Παναγιωτίδης, Αλέξια Τερεζάκη, Στράτος Κανιαμός, Βίκυ Κουμούτσου, Δημήτρης Μακαλιάς.
Σύμβουλοι Σεναρίου: Ανδρέας Φραγκιάς , Θανάσης Βαλτινός, Συνεργάτες Σεναρίου: Μπάμπης Τσικληρόπουλος, Γιάννης Χρυσούλης, Θάνος Ξηρός και ο Chris Fallon, Φωτογραφία: Άρης Σταύρου, Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος, Μουσική: Λουκάς Θάνος, Σκηνοθεσία: Νίκος Τζίμας.
Το τρέιλερ, κριτικές, βίντεο για το πώς γυρίστηκε η ταινία και αποσπάσματα από παλιότερες ταινίες του Τζίμα μπορείτε να βρείτε και στο facebook στη σελίδα ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΝΟΥ.
Πηγή: www.epirusonline.gr