Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ημερίδα για την ανάπτυξη της Ηπείρου.


Ημερίδα με θέμα «Η Ηπειρος σε σταυροδρόμι-Επιδοτούμενη ή Αυτοτροφοδοτούμενη και βιώσιμη ανάπτυξη;» οργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου, την Παρασκευή στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας».

Στόχος της ημερίδας είναι ο εντοπισμός και η ανάδειξη τομέων με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και η δημιουργία προϋποθέσεων διευκόλυνσης των επενδύσεων για τις οποίες οι ειδικές συνθήκες, τα δεδομένα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας παρουσιάζουν οικονομική ελκυστικότητα.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από τον ευρωπαϊκό χώρο, παραδείγματα ολοκληρωμένης ανάπτυξης και θέσεις τεχνοκρατών και επιχειρηματιών σχετικά με την ενθάρρυνση συνεργασιών με στόχο την ανάπτυξη διεθνώς ανταγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Στην Super League ο Πας Γιάννινα!!!!!!!


Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Πας Γιάννινα για την άνοδό της στη Super League!!!
Άντε και στην Ευρώπη του χρόνου...

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ημερίδα για τον ορεινό τουρισμό.

Προγραμματίζεται να γίνει μέχρι τον Ιούνιο με την συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων
paralia_monoli8i_30.07.08Mε τον υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη, συναντήθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Οικονόμου σε μία κοινή προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα θέματα του τουρισμού στην Ήπειρο και ειδικότερα στα Γιάννενα.
Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου στον Υφυπουργό ο τουρισμός στα Γιάννενα παρουσιάζει πτώση, ειδικά μετά τον Ιανουάριο, γεγονός που προβληματίζει τους πάντες και ειδικότερα τους επιχειρηματίες των σχετικών κλάδων.
Στη συνάντηση ο Θανάσης Οικονόμου αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο τουρισμός για την περιοχή και τις τοπικές οικονομίες αλλά και την ειδική προστιθέμενη αξία που αποδίδουν σε αυτόν οι γιαννιώτες στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας αλλά και «προβολής και αξιοποίησης της ηπειρωτικής ταυτότητας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο Υφυπουργός Τουρισμού από την πλευρά του επαναβεβαίωσε τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση των ειδικών προβλημάτων που αφορούν τον τουρισμό στα Γιάννενα και στην Ήπειρο γενικότερα, δεσμευόμενος για τη διοργάνωση μίας μεγάλης ημερίδας για τον ορεινό τουρισμό στο νομό μας και συγκεκριμένα μέχρι τις αρχές Ιουνίου.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι σύλλογοι αλλά και οι ιδιώτες να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους.
Παράλληλα, ο Θανάσης Οικονόμου με την ιδιότητα του Γραμματέα της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής συμμετείχε σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Τουρισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων για το σχεδιασμό και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, καθώς και τη στήριξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας από τη Γερμανία, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του ευρωπαϊκού τουριστικού προϊόντος συνολικά, καθώς εκτιμά ότι μία τέτοια πανευρωπαϊκή προσπάθεια θα συμβάλει πέρα από το προφανές οικονομικό όφελος, στην εμπέδωση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών και των λαών της Ευρώπης.
Προσκάλεσε δε τους αντιπροσώπους να επισκεφτούν τα Γιάννενα, υπενθυμίζοντας τη ροή Γερμανών τουριστών στην περιοχή μας και ειδικότερα στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα, «μία παράδοση που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε, πόσο μάλλον που οι ηπειρώτες μετανάστες μας στη Γερμανία αποτελούν ένα διαρκή και ζωντανό σημείο επαφής».
Οι Γερμανοί βουλευτές από την πλευρά τους επεσήμαναν το ενδιαφέρον τους για την αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στη Γερμανία, καθώς και την αύξηση των επενδύσεων στη χώρα μας.
Τέλος, πρότειναν την πραγματοποίηση «Συνόδου Κορυφής» σε διμερές επίπεδο το Φθινόπωρο στο Βερολίνο, με συμμετοχή κοινοβουλευτικών και μεγάλων φορέων των δύο χωρών από το χώρο του τουρισμού και το σχεδιασμό ενός «master plan» με διατυπωμένους σαφείς στόχους.
Η ελληνική πλευρά καλωσόρισε την πρόταση.

Πηγή: Εφημερίδα Νέοι Αγώνες

Αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη αποφάσισε ομόφωνα την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011, διαμαρτυρόμενη για τις πολιτικές επιλογές του Υπουργείου Παιδείας και συνολικότερα της Κυβέρνησης, οι οποίες, όπως αναφέρεται και στο ψήφισμα που εξέδωσε, οδηγούν σε μαρασμό τα Πανεπιστήμια.Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος εκφράζει τη βαθύτατη αγωνία της για το μέλλον του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων γιατί αν και η Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προέβλεπε, με αμοιβαία δέσμευση, το ποσό των 14.200.000 ευρώ, ως κρατική επιχορήγηση του Ιδρύματός για το 2011, τελικά, η προβλεπόμενη επιχορήγηση περιορίζεται στο ποσό των 7.224.000 ευρώ.Η μη τήρηση από πλευράς της Κυβέρνησης της ως άνω επίσημης συμβατικής υποχρέωσης, καθιστά πλέον σχεδόν αδύνατη την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου, αναφέρει το ψήφισμα, αναφέροντας μια σειρά άλλων «παρενεργειών» εξαιτίας των περικοπών όπως:Το «πάγωμα» των διορισμών εκλεγμένων μελών Δ.Ε.Π. των Τμημάτων του Πανεπιστημίου, των προκηρύξεων θέσεων Δ.Ε.Π., λόγω παραιτήσεων, αποχωρήσεων, άγονων εκλογών και νέων θέσεων, των προκηρύξεων εξελίξεων μελών ΔΕΠ, των προκηρύξεων νέων θέσεων, λόγω παραίτησης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.Ε.ΔΙ.Π.), Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) και Διοικητικού Προσωπικού,θέτει σε άμεσο κίνδυνο την εκπαιδευτική λειτουργία των Εργαστηρίων και των Τμημάτων του Πανεπιστημίου.Στην ίδια Συνεδρία της η Σύγκλητος, πέραν της συμβολικής αναστολής λειτουργίας του Ιδρύματος στις 11-5-2011 στο διδακτικό και διοικητικό του έργο, αποφάσισε και τα εξής:
-Συμμετοχή της Συγκλήτου στην πορεία της προγραμματισμένης απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 11-5-2011.
-Συνέντευξη τύπου της Συγκλήτου την ίδια μέρα (11-5-2011 και ώρα 9.00)
-Συνεργασία με τα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας για κοινή αντιμετώπιση της κρισιμότητας της κατάστασης.

Πηγή: Εφημερίδα Νέοι Αγώνες