Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!!!

Το ioannina2day σας εύχεται καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος με 2011 ευχές για όλους!!!Να περάσετε όλοι καλά και ευτυχισμένα!!!Χρόνια πολλά!!!!

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αυξημένη αστυνόμευση για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων!!

Ποια σημεία του Εθνικού οδικού δικτύου χαρακτηρίζονται από την αστυνομία ως «καρμανιόλες» στην Ήπειρο

Αυξημένα θα είναι και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη τη χώρα κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των χιλιάδων πολιτών και οδηγών οχημάτων που θα κινηθούν αυτές τις ημέρες στο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις της Τροχαίας τα μέτρα περιλαμβάνουν αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.Για την περιοχή της Ηπείρου και σύμφωνα με τον χάρτη με τις χιλιομετρικές θέσεις του βασικού οδικού δικτύου που παρατηρήθηκε συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων το έτος 2010 με βάση τη νέα χαρτογράφηση της τροχαίας, που ήδη αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, υπάρχουν αρκετά τμήματα όπου η αστυνόμευση θα είναι αυξημένη.Τα τμήματα αυτά όπου συμβαίνουν πιο συχνά τροχαία ατυχήματα, τα κομμάτια «καρμανιόλα» του εθνικού οδικού δικτύου σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να δίνουν μεγάλη προσοχή είναι:
Το τμήμα Παναγιά – Χάνι Τερόβου, δηλαδή από το 183ο μέχρι το 196ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων και το τμήμα από το 119ο έως το 127ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, δηλαδή το κομμάτι στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας.Όμως για όσους μετακινηθούν προς Αθήνα ή Λάρισα θα πρέπει να γνωρίζουν πως στην διαδρομή τους θα συναντήσουν και κάποια ακόμη τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου που θεωρούνται «καρμανιόλες».Αυτά είναι, σε ότι αφορά την διαδρομή προς Αθήνα, το τμήμα από το 6ο έως το 10ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, δηλαδή τα πρώτα χιλιόμετρα μετά την γέφυρα Ρίου, καθώς και το τμήμα από το 188ο μέχρι το 205ο χιλιόμετρο της ΠΑΘΕ από το Λαμπίρι μέχρι το Ρίο.Για όσους ακολουθήσουν την παλιά εθνική οδό προς Τρίκαλα και Καλαμπάκα θα πρέπει να γνωρίζουν πως ολόκληρη η Εθνική οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας θεωρείται επικίνδυνη άρα θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερα τεταμένη την προσοχή τους.

Τι προβλέπουν τα μέτρα

Επίσης οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως σε όλο το οδικό εθνικό δίκτυο θα υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων, αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.) καθώς και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.Την ίδια στιγμή συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.

Πηγή: Ανεξάρτητος

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Βροχερός ο καιρός τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα!!


  Συννεφιά με ισχυρές βροχές κατά τη διάρκεια της   ημέρας. Βροχή τη νύχτα.
Υψηλή: 14  oC
Χαμηλή: 10   oC

 Βροχή κατά περιόδους. Υψηλή: 10  oC
Χαμηλή: 7     oC

Οριστικό τέλος στα διόδια Δροσοχωρίου!!

Από την «Εγνατία οδός Α.Ε» και το υπουργείο Υποδομών

Θετικό αποτέλεσμα έφεραν οι αντιδράσεις όλων των φορέων του νομού Ιωαννίνων στο ενδεχόμενο που επανήλθε στο προσκήνιο τον περασμένο μήνα να τεθούν σε λειτουργία, προσωρινά και μέχρι να εφαρμοστούν τα ηλεκτρονικά, τα διόδια στο Δροσοχώρι.

Αρνητική ήταν και η στάση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της «Εγνατία Οδός Α.Ε», προέδρου της Δ.Ε του τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Γιώργου Ρεκατσίνα.

Ο σταθμός διοδίων Παμβώτιδας (Δροσοχώρι) οριστικά δεν θα λειτουργήσει, όπως αποφάσισε το Δ.Σ της εταιρείας την περασμένη Πέμπτη μετά από γραπτή εισήγηση του κ. Ρεκατσίνα, που έγινε αποδεκτή.

Η απόφαση απαιτεί επικύρωση από το υπουργείο Υποδομών, η οποία ήρθε εμμέσως από απάντηση του υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη σε ερώτηση του βουλευτή Σταύρου Καλογιάννη.

Πηγή: Εφημερίδα "Νέοι Αγώνες Ηπείρου"

"ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ κ. ΣΚΡΟΥΤΖ" στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Για εσάς που θέλετε να δείτε μια παράσταση ευρωπαϊκών προδιαγραφών στα Ιωάννινα και δεν θα πάτε στο Λονδίνο, η Ocean Productions παρουσιάζει μια φαντασμαγορική παράσταση για όλους.
 
Το κλασσικό αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς για το πνεύμα των Χριστουγέννων που ακόμη δεν έχει χαθεί από τον πικραμένο κο Σκρουτζ – μετατρέπεται σε μιούζικαλ παρουσιάζοντας την επίσκεψη της νεραϊδας από το παρελθόν, του πνεύματος από το παρόν και του φαντάσματος από το μέλλον που τον φέρνουν αντιμέτωπο με αλήθειες που διστάζει να παραδεχτεί.
Ο σκληρόκαρδος Σκρουτζ πρέπει να ανοίξει όχι μόνο τα μάτια, αλλά και την καρδιά του … πριν είναι αργά.Ένα έργο που μιλάει για το θαύμα της αγάπης των χριστουγέννων και όχι μόνο.Μια καταπληκτική παράσταση δοσμένη σε μια καινούργια διασκευή με πολλά τραγούδια και χορό από 13 ηθοποιούς. 
 
Ο Σκρουτζ, ο Κράτσετ, ο Φρεντ, τα Φαντάσματα και όλοι οι άλλοι ήρωες της κλασσικής Χριστουγεννιάτικης ιστορίας που έχει κατακτήσει τις καρδιές μας, ζωντανεύουν σε μια θεατρική υπερπαραγωγή.Μια τρυφερή, αγαπημένη, οικογενειακή, μοναδική ιστορία, που αναδεικνύει την δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης που είναι τόσο αναγκαία στις μέρες μας.Η παράσταση ανεβαίνει παράλληλα σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με δύο θιάσους
 
.Μια παράσταση για κάθε ηλικία που δεν πρέπει να χάσετε.Ρωτήστε αυτούς που την είδαν.

Η θεατρική παράσταση «ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΥΡΙΕ ΣΚΡΟΥΤΖ» θα βρίσκεται στα Ιωάννινα για δύο μοναδικές παραστάσεις
Δευτέρα 27 /12 στις 8:00μ.μ.
Τρίτη 28 /12 στις στις 8:00μ.μ. 
 
Πηγή: epirusgate.blogspot.com 

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ορκωμοσία Περιφερειάρχη και Περιφερειακών συμβούλων.

Στο Διοικητήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, στο οποίο από την 1η Ιανουαρίου θα λειτουργεί η Περιφέρεια Ηπείρου, ορκίστηκε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Άρτας κ. Κων. Παππάς, Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, Ιωαννίνων κ. Θοεδώρα (Τατιάνα) Καλογιάννη και Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι.






Πηγή: thesprotia-news.blogspot.com

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Άνοιξε το χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου!!

Μετά τις έντονες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών και τι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν και επικρατούν σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων,  χτες ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας  του χιονοδρομικού  κέντρου Μετσόβου.Aκολουθεί το μύνημα της διεύθυνσης του χιονοδρομικού:

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ  ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ 17/12/2010 09:20
17/12/2010, πρώτη ημέρα λειτουργίας για την σεζόν 2010-2011!  

1. Οι Πολιτσιές (Προφήτης Ηλίας Υψόμετρα 1360-1620μ.), βρίσκεται 4χλμ. από το Μέτσοβο, έχει ευκολες πίστες και με μικρό μήκος. Διαθέτει σαλέ με εστιατόριο και καφέ, σχολές σκι, καταστήματα ενοικίασης σκι και snow truck (ένα όχημα σαν λεωφορείο, που αποτελείται από 2 βαγόνια και κάνει βόλτες τους επιβάτες στα χιόνια).
2. Το Καρακόλι (Υψόμετρο 1340-1520μ.), βρίσκεται 1.5 χλμ. από το Μέτσοβο. Διαθέτει ένα μονοθέσιο αναβατήρα μήκους 800 μέτρων που εξυπηρετεί 2 πίστες, η μία έχει μήκος 900 μέτρα (εύκολη) και η άλλη 1.100 μέτρα (πολύ εύκολη).
3. Ο Ζυγός (Υψόμετρα 1680-1850μ.), διαθέτει ένα εναέριο διθέσιο αναβατήρα και 3 πίστες.
Η πιστα δρόμου αντοχής είναι 5 εως 10 χλμ. μήκους

Ζωντανή εικόνα από το χιονοδρομικό: http://www.snowreport.gr/snowcam/metsovo/
Ζωντανές εικόνες από όλα τα χιονοδρομικά στο πλαινό μενού του ioannina2day!!


ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΙΟΝΙΑ !!!

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Εγκαίνια στο νέο πολυκατάστημα ΙΚΕΑ στα Ιωάννινα.

Θέσεις εργασίας για 200 οικογένειες της περιοχής

Εγκαίνια πραγματοποιεί μια από τις ελάχιστες το τελευταίο διάστημα επενδύσεις στη χώρα μας, το νέο πολυκατάστημα ΙΚΕΑ στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία του ομίλου Φουρλής, παρουσία του προέδρου της κ. Βασίλη Φουρλή στις 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιεί πρεμιέρα στο 13ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα δώσει δουλειά σε τουλάχιστον 200 οικογένειες της περιοχής, ενώ τα εγκαίνια θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα κ. Kaarlo laasko και τοπικές αρχές. Πρόκειται για το 5ο κατάστημα της εταιρείας μετά από αυτά στην Πυλαία, το Ελ. Βενιζέλος, την Κύπρο και τον Κηφισό.

Ταυτόχρονα η ΙΚΕΑ μελετά νέες επενδύσεις μετά το 2013 σε άλλες περιφερειακές πόλεις της χώρας άνω των 100 χιλιάδων ατόμων σε ακτίνα 100 χλμ.

Η εταιρεία θα πρέπει να σημειώσουμε πως μελετά το ενδεχόμενο να ανοίξει νέα σημεία πώλησης στην Πάτρα και το Ηράκλειο επιδιώκοντας μέσα στην κρίση ανάπτυξη των τζίρων της της τάξης του 20-30%. Η ΙΚΕΑ είναι από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή αυξάνουν τον ρυθμό ανάπτυξης νέων θέσεων εργασίας έχοντας προσλάβει από τις αρχές του έτους περί τα 300 άτομα. Πρόθεση που θα συνεχισθεί εάν ανοίξουν και τα καινούργια σημεία πώλησης.

Πηγή: newsbeast.gr

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Φωτογραφίες από χιονισμένα Ιωάννινα!!!

Πηγή: snowreport.gr
Πηγή: snowreport.gr
Χιονισμένα Ιωάννινα 
16 Δεκεμβρίου 2010
Πηγή: snowreport.gr

Πηγή: snowreport.gr

Να μην κλείσουν ΙΚΑ και Εφορία Μετσόβου, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος.

Την αντίδρασή του για το πιθανό κλείσιμο των καταστημάτων ΙΚΑ και Εφορίας στο Μέτσοβο, εκφράζει με επιστολή του προς τους βουλευτές Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Μετσόβου.

 Στην επιστολή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Μετσόβου επισημαίνει μεταξύ άλλων την έντονη ανησυχία και τον μεγάλο προβληματισμό των μελών του για την φορολογική πολιτική που επιβάλλεται από το μνημόνιο και που οδηγεί όπως τονίζει σε τραγικά αδιέξοδα τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες και κατά συνέπεια την ελληνική οικονομία.
Επίσης στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι το πιθανό κλείσιμο των καταστημάτων ΙΚΑ και Εφορίας στο Μέτσοβο, μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει στην μικρή κοινωνία του Μετσόβου, ενώ τονίζεται ακόμη πως οι επιχειρήσεις χρειάζεται να σταθούν ξανά στα πόδια τους, να δώσουν την δυναμική εικόνα που πάντα είχαν και να αποτελέσουν και πάλι την ραχοκοκαλιά της  ελληνικής κοινωνίας.

Πηγή: news.ert.gr

Στα λευκά ο νομός Ιωαννίνων!!!Ισχυρη χιονόπτωση και μέσα στα Γιάννενα!!

Φώτο: Σταύρος Ντάφης, Ιωάννινα
Σοβαρή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τα ξημερώματα της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου 2010 με ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας Χιονόπτωση σημειώνεται στη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Λαμία, την Λάρισα (όπου η χιονόστρωση ξεπερνά τα 10 εκατοστά), το Βόλο, την Κατερίνη, την Καβάλα.




 Στα λευκά έχουν ντυθεί όλη η δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία σε αρκετές περιοχές. Ακόμα και μέσα στις πόλεις η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. (www.metar.gr)
Ιωάννινα, Ανατολή
Στα Ιωάννινα το ύψος του χιονιού φτάνει τα 10 εκατοστά, μετά την βραδυνή ισχυρή χιονόπτωση!!Τα σχολεία με εντολή του Νομάρχη θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.





Τρίστενο, Ζαγόρι


Ιωάννινα Κέντρο
Πάπιγκο, Ζαγόρι











ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: metar.gr

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Τη Δευτέρα η ορκωμοσία του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το κτίριο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων θα αποτελέσει τελικά και εκ των πραγμάτων την ...στέγη της Αιρετής Περιφέρειας Ηπείρου, αφού άλλο διαθέσιμο και κατάλληλο δεν υπάρχει στην πόλη. Η Γενική Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας θα στεγαστεί στην σημερινή έδρα της κρατικής Περιφέρειας στο κτίριο της οδού Βορείου Ηπείρου.
Ο χρόνος πιέζει και ήδη οι εργασίες επέκτασης της αίθουσας του νομαρχιακού συμβουλίου στη νομαρχία, είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να ετοιμαστεί ο χώρος για να υποδεχθεί την ερχόμενη Δευτέρα τον αιρετό περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες και τα 51 μέλη του περιφερειακού συμβουλίου για την ορκωμοσία τους, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων τους από την 1-1-2011.
Στο μεταξύ ανακηρύχθηκαν επίσημα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων οι ο εκλεγείς περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και τα 51 τακτικά μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, καθώς και τα αναπληρωματικά.
Χρειάστηκε όμως διορθωτική απόφαση επί των ονομάτων, αφού είχε παραλειφθεί ένα όνομα και αντί για 51 μέλη ήταν 50...
Επέκταση για να χωρέσουν όλοι...
Η υπάρχουσα αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου με τα έδρανα για 31 συμβούλους και το προεδρείο, δεν επαρκούσε για να φιλοξενήσει τους 51 περιφερειακούς συμβούλους, τον περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες. Η μόνη λύση και με βάση οδηγίες του υπουργείου εσωτερικών, ήταν η επέκταση της και αυτό ήδη γίνεται, ώστε να προλάβουν τα συνεργεία να ολοκληρώσουν την παρέμβαση και να παραδοθεί ως τη Δευτέρα η νέα μεγαλύτερη αίθουσα. Ο μεσότοιχος στο διπλανό, πίσω από τα έδρανα του προεδρείου, γραφείο ...έπεσε και ο χώρος άνοιξε κατά πολύ.
Βέβαια αυτή η λύση θεωρείται προσωρινή αφού στην πορεία ίσως επιλεγεί άλλος χώρος για το περιφερειακό συμβούλιο, αν και η περιφέρεια λογικά θα παραμείνει στο κτίριο της νομαρχίας, ελλείψει εναλλακτικής λύσης στέγασης.
Άλλωστε πολλές υπηρεσίες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης παύουν να λειτουργούν, μεταφέρονται σε δήμους και άρα θα υπάρξει χώρος στο κτίριο για να στεγαστούν οι νέες υπηρεσίες της αιρετής περιφέρειας. Προβλέπεται και η μεταφορά του ΚΕΠ από το ισόγειο της νομαρχίας στο δήμο Ιωαννιτών, εφόσον έχει βρεθεί κατάλληλος χώρος.
Σύντομα, με βάση σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών θα αντικατασταθεί στην πρόσοψη του κτιρίου η «Νομαρχία Ιωαννίνων» και θα αναγράφεται πλέον «Περιφέρεια Ηπείρου».
Τη Δευτέρα η ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου
Ο πρώτος εκλεγμένος περιφερειάρχης, οι τέσσερις αντιπεριφερειάρχες, ένας για κάθε περιφερειακή ενότητα και πρώην νομό και το ο 51μελές πρώτο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, αναμένεται να ορκιστούν την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, αν δεν αλλάξει κάτι στον προγραμματισμό που έγινε.
Στο μεταξύ, με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων προχώρησε στην απόφαση ανακήρυξης των επιτυχόντων συνδυασμών και των εκλεγέντων στις περιφερειακές εκλογές. Σε αυτή την απόφαση, που έφτασε και στα ΜΜΕ και από κάποια δεν έγινε αντιληπτό ότι λείπει το όνομα μιας περιφερειακής συμβούλου από την ενότητα Πρέβεζας. Δηλαδή ήταν 50 και όχι 51 τα ονόματα των εκλεγέντων. Όπως πληροφορηθήκαμε χθες εκδόθηκε διορθωτική απόφαση η οποία δεν είχε κοινοποιηθεί άμεσα και έτσι δόθηκε η πρώτη στη δημοσιότητα.
Τελικά το περιφερειακό συμβούλιο, όπως και ο «Καλλικράτης» προβλέπει έχει 51 μέλη και οι έδρες. Σε αυτό εκπροσωπούνται οι πέντε από τις έξι παρατάξεις που μετείχαν στις εκλογές.

Πηγή: Εφημερίδα Νέοι Αγώνες

Χιόνια ακόμα και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων Πέμπτη,Παρασκευή και Σάββατο!!


Για την Πέμπτη, προβλέπονται ασθενείς χιονοπτώσεις, ακόμα και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων. Οι άνεμοι  θα είναι  βορειοανατολικοί ισχυρόι και παγεροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή και το Σάββατο προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες και χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια κατά τόπους πυκνά πάνω από τα 600μ.!!Πρόσκαιρα ίσως χιονίσει και μέσα στα Ιωάννινα!!Η θερμοκρασία και τις τρείς ημέρες θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθιστώντας επιτακτική την χρήση αλυσίδων κυρίως στο ορεινό δίκτυο του νομόυ Ιωαννίνων.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Άνοιξε η Εγνατία στην περιοχή της Πεδινής.

Νωρίς χθες το απόγευμα δόθηκε στην κυκλοφορία ο ένας κλάδος της Εγνατίας οδού στην περιοχή της Πεδινής και αναμένονταν ως αργά το βράδι το ίδιο να συμβεί και για τον άλλο κλάδο και να δοθεί έτσι τέλος στην πολυήμερη ταλαιπωρία των οδηγών.
Η Εγνατία οδός είχε κλείσει λόγω των πλημμυρών στο λεκανοπέδιο και συγκεκριμένα επειδή τα νερά σκέπασαν το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου το οδόστρωμα, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τον κόμβο Ιωαννίνων, προς την Πεδινή.
Εκεί το χαμηλό επίχωμα αποδείχτηκε λανθασμένη επιλογή, αφού τα νερά που δεν είχαν διέξοδο και για άλλες αιτίες, μετέτρεψαν (η φωτογραφία από την πρώτη μέρα του προβλήματος) σε λίμνη την περιοχή.
Σχεδόν δέκα μέρες μετά το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου στην Πεδινή, η υποχώρηση των νερών και με τα αναχώματα που κατασκεύασε η εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση της Εγνατίας, άνοιξε πρώτα ο ένας κλάδος από Δωδώνη προς Γιάννινα, όπως ενημερωθήκαμε από τον Διευθυντή της «Εγνατία οδός Α.Ε» στην Ήπειρο, Θέμη Σιόντη.
Καθαρίστηκε το οδόστρωμα από τις λάσπες και το ίδιο γίνονταν το βράδι για τον άλλο κλάδο και ήταν θέμα ωρών να ανοίξει και αυτός.
Έτσι η κυκλοφορία αποκαθίσταται πλήρως και οι οδηγοί, ιδίως τα φορτηγά δεν θα βγαίνουν και θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο χρησιμοποιώντας τους παλιούς δρόμους, στο κομμάτι Ηγουμενίτσα-Γιάννινα.
Για την ώρα  αποκαταστάθηκε το πρόβλημα και μακάρι να μην επαναληφθεί, μέχρι να υλοποιηθεί η προσωρινή λύση που εξετάζει η «Εγνατία οδός Α.Ε», δηλαδή την δημιουργία εισόδου και εξόδου στην περιοχή της Πεδινής και ειδικότερα κοντά στη γέφυρα που διέρχεται κοντά στον οικισμό.
Η μόνιμη και ριζική λύση για να μην κλείνει ένας τέτοιος αυτοκινητόδρομος, θα απαιτήσει χρόνο και χρήμα, όπως είχε δηλώσει προ ημερών στα Γιάννινα ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Αυτή η λύση προβλέπει νέο επίχωμα με μεγαλύτερο ύψος στη θέση του υπάρχοντος ή κάποια παραλλαγή.
Τέλος, επί ποδός ήταν χθες από το πρωί τα συνεργεία αποχιονισμού της Εγνατίας (τον έχει αναλάβει η εταιρεία που συντηρεί τον αυτοκινητόδρομο), αφού από την έξοδο της σήραγγας Δρίσκου και προς Παναγιά υπήρχε χιονόπτωση, χωρίς όμως να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Πηγή: Εφημερίδα Νέοι Αγωνες Ηπείρου

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Απεργία πείνας 35 μεταναστών έξω από την Νομαρχία Ιωαννίνων .

Για τέταρτη συνεχή ημέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας, έξω από τη Νομαρχία Ιωαννίνων, 35 μετανάστες από τη Σενεγάλη και το Πακιστάν.
Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για τη μη πληρωμή τους από εταιρεία, στην οποία εργάζονταν τους τελευταίους μήνες στο Καλπάκι, ενώ δεν έχουν πληρωθεί και τα ένσημα τους στο ΙΚΑ με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος απέλασής τους, αφού δεν θα μπορούν να ανανεωθούν οι κάρτες παραμονής τους στην Ελλάδα.


Πηγή: imerisia.gr

Χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά του Νομού Ιωαννίνων!!!

Τα ημιορεινά και ορεινά του νομού Ιωαννίνων (άνω των 800μ.) είδαν για άλλη μία φορά φέτος άσπρη μέρα!!Λόγω της χθεσινής βραδυνής χιονόπτωσης ντύθηκαν στα λευκά τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα, ακόμα και οι Λιγκιάδες!!!Στην πόλη των Ιωαννίνων επικράτησε το χιονόνερο.Eυτυχώς δεν έχουν δημιουργηθεί έως τώρα σημαντικά προβλήμα ατο ορεινο δικτυο του νομού, αλλά οι οδηγοί πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.
Νέα χιόνια φαίνονται σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.Πολύ χαμηλές θερμοκρασιές στο νομό Ιωαννίνων!!!

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σημειώνεται σε μόλις 24 ώρες στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς από το μεσημέρι της Πέμπτης 09 Δεκεμβρίου μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία σημείωσε πτώση 20 βαθμών! Στη Φλώρινα το θερμόμετρο από τους 19 βαθμούς Κελσίου χθες, κατρακύλησε στους -2 σήμερα!
Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από Κυλλήνη για Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο λόγω της σημαντικής ενίσχυσης των βορείων ανέμων που περιμένουμε τις αμέσως επόμενες ώρες, με εντάσεις 9, τοπικά 10 Μποφόρ. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πάτρα - Ιόνια Νησιά, Βόλος - Σποράδες, Πρίνου - Καβάλας και Ηγουμενίτσα - Λευκίμης. (www.metar.gr)
Το Σάββατο, ο καιρός στο νομό Ιωαννίνων αναμένεται σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις ασθενών εντάσεων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση και θα κυμανθεί από -7 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Παρουσίαση Διακρατικού Προγράμματος-Τμήμα Οικονομικών Επιστημών την Δευτέρα 13.12.2010.

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συντονιστής ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Training in International Financial Reporting Standards for SMEs» στα πλαίσια της δράσης Leonardo Da Vinci – Transfer of Innovation, σας προσκαλεί σε εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τις ηπειρωτικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Ομιλητές θα είναι :
• ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου κος Κουμανάκος Ευάγγελος Λέκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
• ο κος Αλεξάνδρου Γεώργιος καθηγητής Χρηματοοικονομικής από το Kingston University
• ο κος Βασιλειάδης Αναστάσιος Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13.12.2010 στις 18.30 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Πληροφορίες: Αποστόλης Τσιούρης, τηλ: 2651 0 05929, e-mail: atsiuris@cc.uoi.gr

 
Οργάνωση : Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Τοποθεσία : Αμφιθέατρο Κεντρικής βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ωρα : 18.30
Επικοινωνία : Αποστόλης Τσιούρης, τηλ: 2651 0 05929, e-mail: atsiuris@cc.uoi.gr
Είσοδος : Ελεύθερη  

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Προβολή 'Ντοκιμαντέρ' από την Ένωση και τον σύνδεσμο Αποφοίτων Βελλάς.

Η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς (Αθηνών) θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας δημόσια εκδήλωση προβολής «ντοκιμαντέρ» με τίτλο: «ΒΕΛΛΑ, ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ…».

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο ιστορικό του Ιεροδιδασκαλείου, στην καθημερινή ζωή των αποφοίτων μέσα σε αυτό, στις εκπαιδευτικές σπουδές και διαδικασίες, στις γεωπονικές ενασχολήσεις τους, στις σχέσεις μεταξύ των, στο κοινωνικό και παιδευτικό του έργο της σχολής αλλά στη συμβολή των αποφοίτων στην Ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Προσκαλούμε όλους τους αποφοίτους Βελλαΐτες, τις οικογένειές τους, τους φίλους τους καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο να βρίσκονται μαζί μας στο ωραίο αυτό ταξίδι των παιδικών μας αναμνήσεων.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθεί δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή (cd) το εν λόγω «ντοκιμαντέρ» σε όλους τους αποφοίτους.

Φυσικά η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους.


Εκ μέρους του Δ. Σ. ο πρόεδρος

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Πηγή: ipiros.gr

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

100.000€ άμεση ενίσχυση για τις πλημμύρες από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας!!

Την άμεση συνδρομή με 100.000 ευρώ στους φορείς των Ιωαννίνων που εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία,
ενέκρινε  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μιχάλης Παντούλας σημειώνει ότι επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Ιωαννίνων λόγω των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων. Ο κ. Παντούλας, αναφέρει ότι συζήτησε με τον κ. Όθωνα τη δυνατότητα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να χρηματοδοτήσει άμεσα τους φορείς Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων με ικανό ποσό, που θα καλύψει τις ανάγκες μίσθωσης των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση των ζημιών κι ότι ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα διαθέσει για το σκοπό αυτό το ποσό των 100.000 ευρώ.
Σύνταξη - επιμέλεια Βασιλική Γκόρου

Πηγή: news.ert.gr

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Κλειστή για πέντε μέρες ακόμη!!

Διάστημα το λιγότερο πέντε ημερών χρειάζονται σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις οι τεχνικοί που έχουν επιληφθεί του έργου, για να δώσουν μία προσωρινή πρόσβαση στην Εγνατία Οδό, στο σημείο στην Πεδινή, όπου πλημμύρισε από το πρωί του Σαββάτου, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.Από το απόγευμα της Δευτέρας οι εργασίες εξελίσσονται με εντατικό ρυθμό, όμως η ποσότητα του νερού είναι τέτοια που δεν επιτρέπει περιθώρια για πολλές αισιόδοξες εκτιμήσεις. Η κατασκευή αναχωμάτων και στις δύο πλευρές του δρόμου προκειμένου να δημιουργηθεί μία ασφαλής ζώνη στη μέση και να δοθεί μία λωρίδα κατεύθυνσης σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, είναι μία εντελώς προσωρινή λύση, που ίσως μάλιστα να μη γίνει εφικτό να λειτουργήσει και στην πράξη.Παράλληλα πάντως, μηχανικοί της Εγνατία Οδός ΑΕ, που έχουν έρθει και από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση και να κάνουν τις δικές τους διαπιστώσεις και προτάσεις, εξετάζουν τη δυνατότητα να δοθεί κάποια άλλη πρόσβαση στους οδηγούς που κινούνται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού άξονα.Η οριστική λύση, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη πάντως, θα δοθεί το συντομότερο δυνατό, ανεξαρτήτως του κόστους που θα απαιτηθεί, αφού όπως σημείωσε, πρόκειται για τον σημαντικότερο αυτοκινητόδρομο της χώρας.

Παλιές «δόξες» στην
Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας
Στις παλιές τις "δόξες" επανήλθε η παλιά Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, που μετά την κατασκευή της Εγνατίας Οδού είχε "ξεχαστεί" από τους οδηγούς και κυρίως τους οδηγούς φορτηγών και βαρέων οχημάτων.Τις τελευταίες ημέρες η κίνηση στην παλιά εθνική οδό έχει αυξηθεί, αφού οι οδηγοί δεν έχουν άλλη εναλλακτική εξαιτίας της "πλημμυρισμένης" Εγνατίας Οδού.Ο χρόνος που χρειάζονται οι οδηγοί για να διανύσουν την απόσταση Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα είναι σαφώς μεγαλύτερος μέσω της παλιάς εθνικής οδού, αλλά αυτό που αξίζει μεγαλύτερης προσοχής είναι η ασφάλεια του δρόμου.Στον συγκεκριμένο δρόμο υπάρχουν προβλήματα και χρειάζεται περαιτέρω συντήρηση, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ευρυμενών Μιχάλης Κατσάνος, ωστόσο, είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες σε αυτή την έκτακτη περίπτωση.

«Έσπασαν» τεχνικά στην Πεδινή
Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην ευρύτερη πλημμυρισμένη περιοχή έχει να κάνει και με το κεντρικό δρόμο πρόσβασης στην Πεδινή από την Εθνική Οδό. Είναι το σημείο, όπου από το πρωί της Δευτέρας ο δήμος Μπιζανίου με δικά του μηχανήματα προσπαθούσε να δώσει λύση, για την εκτόνωση των νερών προς την κεντρική τάφρο της περιοχής, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι ουσιαστικό.Η ουσιαστική λύση δόθηκε χθες το πρωί, καθώς με εντολή των υπηρεσιών της νομαρχίας «έσπασε» το τεχνικό έργο που - υποτίθεται ότι θα - διοχέτευε τα νερά κάτω από τον παράδρομο και έτσι άρχισε να υπάρχει εκτόνωση της κατάστασης. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η συγκεκριμένη τάφρος με μετρήσεις που έγιναν από τη Δευτέρα αποδείχθηκε, ότι έχει αντίθετη κλίση με συνέπεια τα νερά της βροχής να έχουν αντίθετη φορά από την υπόλοιπη τάφρο.Στο ίδιο σημείο όπου τα νερά παραμένουν και στο οδόστρωμα εξακολουθούν να μένουν παρατημένα από το Σάββατο Ι.Χ αυτοκίνητα , οι οδηγοί των οποίων τα εγκατέλειψαν, όταν εγκλωβίστηκαν μέσα στις τεράστιες ποσότητες νερού, που «έπνιξαν» το δρόμο.

Και προβλήματα στα τηλέφωνα
Λόγω των έργων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην Πεδινή, προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο του ΟΤΕ με συνέπεια να διακοπούν οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε συνδρομητές των περιοχών Μπιζανίου και Νεοκαισάρειας, καθώς και σε συνδρομητές που βρίσκονται στη διασταύρωση της Νεοκαισάρειας με την Εθνική Οδό προς Μπιζάνι.Συνεργεία του ΟΤΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης και οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες θα αποκαθίστανται σταδιακά.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ζαγοροχώρια vs Mέτσοβο

Και οι δύο προορισμοί στο νομό Ιωαννίνων είναι πανέμορφοι όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φώτο. Φέτος τα Χριστούγεννα όπου και να επιλέξετε να πάτε, οι Ηπειρώτες θα σας υποδεχθούν με ζεστασιά και πολλή καλή φιλοξενία!!
Απολαύστε τις παρακάτω χειμωνιάτικες εικόνες και η επιλογή είναι δική σας...Καλά να περάσετε!!!
Ζαγόρι






Τοξοτή γέφυρα, Ζαγόρι






Επισκεφτείτε και τα παρακάτω sites για περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες: www.metsovo.gr , www.metsovo.org,
 www.zagoroxoria.gr , www.about-ioannina.gr
     
     

                                                   
        
        




Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο!!!

Μετά τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει άρδην από την Παρασκευή το βράδυ και μετά με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων στην Ήπειρο!! Ίσως ξαναδούμε σύντομα εικόνες με παγοκρυστάλλους δίπλα από την Λίμνη Παμωτιδα, που το μόνο που της έλειπε αυτή τη στιγμή είναι να παγώσει...
Καλύτερα πάντως να είναι παγωμένη παρά υπερχειλισμένη!!Για να δούμε...

Mεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα!!

Πλημμυρισμένη Λίμνη Παμβώτιδα, Ιωάννινα
Εικόνες μεγάλης καταστροφής έχουν καταγραφεί στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όπου από τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 2010, μέχρι και τις 12.30 το μεσημέρι έβρεχε καταρρακτωδώς. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο κόπηκε σε πολλά σημεία, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό, όπου το ύψος του νερού έφτασε το ένα μέτρο ενώ κλειστός παρέμεινε ο κόμβος της Πεδινής, στην κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, ενώ προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχουν σημειωθεί σε μεγάλο μέρος και του υπόλοιπου οδικού δικτύου του νομού λόγω και των κατολισθήσεων, με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να καλεί τους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα. Από υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά έχουν καλυφθεί από το βρόχινο νερό μεγάλες εκτάσεις, ενώ στο νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων για άλλη μία φορά έχουν πλημμυρίσει σπίτια, που βρίσκονται κοντά στη λίμνη.
Καταστροφές σημειώθηκαν, από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε, το μεσημέρι του Σαββάτου, το Τραγανό Ηλείας, σε τρία θερμοκήπια ενώ ξεκόλλησε κεραμίδια από 10 σπίτια και 6 αποθήκες.
Στο μεταξύ, ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στα πελάγη και όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία. Κλειστή ήταν το μεσημέρι η γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης.

Πηγή: ert.gr, Φώτο από snowreport.gr

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

3 μέτρα βροχής στην Θεσπρωτία!!!2 μέτρα βροχής στα Ιωάννινα!!!

Με τις σημερινές βροχοπτώσεις, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, στην Ήπειρο, ο σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς του Νομού Θεσπρωτίας ξεπέρασε τα 3.000 χιλιοστά ετήσιας βροχόπτωσης!
Επίσης, 2 μέτρα βροχής στη πόλη των Ιωαννίνων. Με τις σημερινές βροχοπτώσεις, το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης ξεπέρασε τα 2.000 χιλιοστά! (www.metar.gr)

Και οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται!!!!

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ!!!

1. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (3/12/2010) ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ).

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (4/12/2010), ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ), ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ).

ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

2. ΟΙ ΝΟΤΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΑΝΕΜΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (4/12/2010) ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ, ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

3. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΠΤΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (4/12/2010) ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Πηγή: Ε.Μ.Υ


Ας ελπίσουμε να μην δημιουργηθούν άλλα προβλήματα!!



Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Επίσχεση εργασίας στα «Ατλάντικ» Ιωαννίνων!!


Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από σήμερα οι 64 εργαζόμενοι στην αλυσίδα Σουπερ Μάρκετ «Ατλάντικ» που λειτουργούν στα Γιάννινα, ζητώντας να εξοφληθούν αφού εδώ και εδώ και τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι.
Ήδη οι περισσότεροι απ' αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και όπως καταγγέλλουν έχουν φτάσει πλέον στα όρια της απόγνωσης.
Οι εκκλήσεις τους προς την εταιρία ήταν επανειλημμένες, αλλά όπως αποδεικνύεται τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν τις επιτρέπουν να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους υπαλλήλους της.
Τα αιτήματα των 64 εργαζομένων είναι δύο. Πρώτον να πληρωθούν για τις ώρες που έχουν εργαστεί όλους αυτούς τους τρεις μήνες που πέρασαν χωρίς να δουν ούτε ένα ευρώ και δεύτερον, να μην κλείσει το Σούπερ Μάρκετ και βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο χωρίς δουλειά.

Το άρθρο 99
Η αλυσίδα των σούπερ μάρκετ που αντιμετώπιζε από καιρό οικονομικά προβλήματα αναζητά σωτηρία μέσω του άρθρου 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του (αρ. 1022/2010) έκανε δεκτή την υπαγωγή της εταιρείας στον πτωχευτικό κώδικα.
Τι σημαίνει αυτό;
Όπως τονίζεται στο άρθρο, «κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο αποδεικνύει οικονομική αδυναμία, παρούσα ή προβλέψιμη, χωρίς να βρίσκεται σε κατάσταση παύσης των πληρωμών του, μπορεί να ζητήσει από το πτωχευτικό δικαστήριο το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής. Στην αίτηση προς το πτωχευτικό δικαστήριο πρέπει να περιγράφεται η οικονομική κατάσταση του οφειλέτη, το μέγεθος και η κοινωνική σημασία της επιχείρησης από άποψη απασχόλησης, τα προτεινόμενα μέτρα χρηματοδότησής του και τα μέσα αντιμετώπισης της κατάστασης αυτής».
Το σενάριο αυτό ήταν το καλό για την αλυσίδα. Πραγματογνώμονας θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές και τις τράπεζες (εξαιρούνται το Δημόσιο, το Ι.ΚΑ. και οι εργαζόμενοι), προκειμένου να καθορίσει το «κούρεμα» των οφειλών.
Οι εργαζόμενοι όμως κοιτούν με δυσπιστία τις εξελίξεις αφού τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και αυτό που λένε είναι πως εδώ και τρεις μήνες κανείς τους δεν έχει πληρωθεί.

Πηγή: Νέοι Αγώνες

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Βούλιαξε το νησάκι στα Γιάννενα!!!Πλημμύρισαν σπίτια!!

Ένα με τη λίμνη έχει γίνει το Νησάκι των Ιωαννίνων καθώς οι έντονες βροχές έχουν προκαλέσει μεγάλη άνοδο της στάθμης των υδάτων.
Το Νησάκι πλημμύρισε με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές στα κτήρια.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ κάτοικος του νησιού, μετά την πλημμύρα από τις βροχές πλημμύρισαν και τα φρεάτια προκαλώντας ανυπόφορη δυσοσμία.

«Η λίμνη βγήκε στη στεριά», σχολίασε επίσης στον ΣΚΑΪ ο νομάρχης Ιωαννίνων Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας για «τεράστιες ζημιές» όχι μόνο στο Νησάκι αλλά σε ολόκληρο το νομό.
Πηγή: http://24wro.blogspot.com

Την κήρυξη του Νομού Ιωαννίνων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Αλ. Καχριμάνης.

Με έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητά την κήρυξη του Νομού σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας
και παράλληλα την άμεση παρέμβασή της, για τη χορήγηση των απαιτούμενων πιστώσεων για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων υποδομής και για την αποκατάσταση των ζημιών των πλημμυροπαθών. Στο έγγραφο αναφέρεται, μεταξύ άλλων,  ότι:
1.    Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων από 26 μέχρι και 29 Νοεμβρίου 2010 σε όλο το Νομό Ιωαννίνων και της επικίνδυνης αύξησης της στάθμης της Λίμνης Παμβώτιδας, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλο το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
2.    Σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων του Νομού καθώς και στις Κοινότητες υπάρχουν μεγάλης έκτασης κατολισθήσεις, καθιζήσεις και καταπτώσεις.
3.    Έχει υποστεί καταστροφή περισσότερο από το 60% του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου του Νομού, στο οποίο γίνονται αυτοψίες από κλιμάκια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α.Ι.
4.    Γίνεται καταγραφή από επιτροπές σε πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα, εμπορικές επιχειρήσεις και καλλιέργειες.
Με άλλο έγγραφό του ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ζήτησε από τον ΕΛ.Γ.Α.,  παράταση τουλάχιστον δύο μηνών της προθεσμίας που προβλέπεται για την αποζημίωση των καλλιεργητών αραβοσίτου για ζημιές από βροχοπτώσεις, επισημαίνοντας ότι από τις αρχές του Οκτωβρίου, εξαιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων,  είναι αδύνατη η προσπέλαση προς τις καλλιεργημένες εκτάσεις για την συγκομιδή.

www.news.ert.gr