Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Υπερχείλισε η λίμνη των Ιωαννίνων!!!

Όπως βλέπετε και από τις παρακάτω φωτογραφίες, τα νερά της λίμνης έχουν καλύψει τα πάντα στο παραλίμνιο των Ιωαννίνων!!!Ακόμα και η καφετέρια της κυρα-Φροσύνης έχει καλυφθεί από τα νερά!!!Δυστυχώς αναμένονται και νέες βροχοπτώσεις από αύριο.Ας ελπίσουμε να μην δημιουργηθούν νέα προβλήματα.Οι φώτο είναι από το snowreport.gr.

Παραλίμνιος χώρος

καφετέρια κυρά-Φροσύνης

Ολοήμερη λειτουργία για 25 νοσοκομεία από αύριο!! (Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι στη λίστα)

Με 25 νοσοκομεία, τα μεγαλύτερα και πιο μάχιμα, ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου 2010 ο θεσμός της ολοήμερης λειτουργίας του ΕΣΥ, όπως προβλέπει κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη.
Τα νοσοκομεία που θα λειτουργούν και το απόγευμα - από τις 15.00 έως τις 22.00 - ανά Υγεινομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), είναι τα εξής:
1η ΥΠΕ: Αγία Σοφία, Αγλαΐα Κυριακού, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Άγιος Σάββας, Γ. Ν. Αθηνών Γ. Γεννηματάς Αθήνας, και Ερυθρός.
2η ΥΠΕ: Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Αττικόν, Μεταξά, Θριάσιο.
3η ΥΠΕ: Παπανικολάου, Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.
4η ΥΠΕ: ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Νοσοκομείο Καβάλας.
5η ΥΠΕ: Νοσοκομείο Λάρισας, Νοσοκομείο Βόλου.
6η ΥΠΕ: Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Ρίου και Ιωαννίνων.
7η ΥΠΕ: Πανεπιστημιακό Ηρακλείου, Νοσοκομείο Ηρακλείου 'Άγιος Γεώργιος' Νοσοκομείο Χανίων.

www.healthview.gr

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ; (Μπείτε στο ioannina2day και ψηφίστε on-line!!!)

Για να δούμε που θα πάμε και φέτος τα Χριστούγεννα!!!Όπου και να πάμε πάντως, θα περάσουμε καλά, μιας και όλοι οι προορισμοί έχουν πολλά να μας δείξουν!!
Καλά να περάσουμε...Καλές γιορτές σε όλους!!

Επιφυλακή και επαγρύπνηση από την Περιφέρεια Ηπείρου για τις καταστροφές από την κακοκαιρία.

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα έδωσε κατεύθυνση στις αρμόδιες υπηρεσίες (Πολιτική Προστασία, Διεύθυνση Δημοσίων Έργων, και Δ.Ε.Σ.Ε.) να βρίσκονται σε επαγρύπνηση
29.11_προκειμένου σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που προέκυψαν από τα έντονα κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων στην περιοχή της Ηπείρου.
Υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας επισκέφθηκαν από το περασμένο Σάββατο που δημιουργήθηκαν και τα πρώτα προβλήματα,  τα δημοτικά διαμερίσματα Μουζακαίων και Δαφνούλας του Δήμου Παμβώτιδας του  Ν. Ιωαννίνων και εξέτασαν επί τόπου τις ζημιές που προκλήθηκαν τόσο  σε κτίρια, όσο και στο οδικό δίκτυο.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη, το Νομάρχη Ιωαννίνων Αλ. Καχριμάνη, το  δήμαρχο Παμβώτιδας Β. Πήχα, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, το Δ/ντη της «Εγνατία Οδό Α.Ε.» καθώς και με  το  Δ/ντη του ΙΓΜΕ για να εξετασθούν οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου και η παροχή, όπου χρειαστεί, άμεσης βοήθειας σε όσους έχουν πληγεί και έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους. 

Πηγή: Περιφέρεια Ηπείρου

Κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο Ανήλιο Μετσόβου και στο χωριό Μουζακαίοι Ιωαννίνων.


 Ανυπολόγιστες ζημιές έχουν προκαλέσει οι νεροποντές που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες  στην Ήπειρο.
Στο χωριό Μουζακαίοι των Ιωαννίνων, η κατάσταση είναι τραγική.
Μεγάλα κομμάτια γης στο χωριό υποχώρησαν το Σάββατο και πολλά σπίτια έχουν κυριολεκτικά, αρχίσει να βουλιάζουν μέσα στο ρήγμα.
Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι και πλέον φοβούνται για τα χειρότερα.
Το πνευματικό κέντρο του χωριού ισοπεδώθηκε, όπως και άλλες τρεις αποθήκες ενώ μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί 15 σπίτια, οι κάτοικοι των οποίων αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν.
Καθίζηση υπέστη επίσης και η επαρχιακή οδός Μουζακαίων Κυπαρισσίας Ιωαννίνων με αποτέλεσμα να διακοπούν οι συγκοινωνίες. (www.protothema.gr)
Επίσης λόγω καθίζησης κινδυνεύουν δύο σπίτια στο Ανήλιο Μετσόβου.
Τα σπίτια έχουν εκκενωθεί και το όλο φαινόμενο εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές της Νομαρχίας Ιωαννίνων καθώς οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.



Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ρεκόρ βροχόπτωσης στα Ιωάννινα!!!Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία!!

Ρεκόρ βροχόπτωσης στα Ιωάννινα!!!O μετεωρολογικός σταθμός των Ιωαννίνων έχει φτάσει ήδη τα 1882mm από την αρχή του έτους και είναι πολύ πιθανό (αν συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις) να ξεπεράσει και τα 2000mm τιμή ρεκόρ των τελευταίων δεκαετιών!!
Από την άλλη έχουν προκλήθεί τεράστιες ζημιές τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο. Μπροστά στον κίνδυνο να ανοίξει η γη και να καταπιεί τα σπίτια τους είναι οι κάτοικοι του χωριού Μουζακαίοι λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Ιωαννίνω.
Εδώ και πέντε ημέρες βρέχει ασταμάτητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα το έδαφος να υποχωρεί, ένα παλαιότερο ρήγμα να ανοίγει όλο και πιο πολύ και ήδη να έχουν παρατηρηθεί οι πρώτες καταστροφές σε κτίρια και δρόμους.
Από τις βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί ζημιές ακόμα και στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Μετσόβου-Τρικάλων, ενώ πάνω από 90 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Ιωαννίνων για αντλήσεις νερών σε υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα.
Ας ελπίσουμε να υπάρξει μία ανάπαυλα στις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις ώστε να μπορέσουν να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Το ποσοστό απορρόφησης του ΕΣΠΑ υπερδιπλασιάζεται είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από τα Ιωάννινα.

«Υπερδιπλασιάζουμε το ποσοστό απορρόφησης του ΕΣΠΑ, με απλοποίηση των διαδικασιών και με ένταξη νέων ώριμων δράσεων, οι οποίες θα αποφέρουν ρευστότητα στην αγορά και στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης.
« Ταυτόχρονα, θέλουμε να δημιουργήσουμε έργα με μεγάλη προστιθέμενη αξία για την τοπική αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε από τα Ιωάννινα, μετά το τέλος της συνάντησης εργασίας που είχε με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της περιφέρειας της Ηπείρου για το ΕΣΠΑ.
Η συνάντηση εργασίας, με θέμα την πορεία απλοποίησης και επιτάχυνσης του ΕΣΠΑ, εντάσσεται στην πρωτοβουλία του υπουργού να ξεκινήσει κύκλο επισκέψεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να ενημερώσει, αλλά και να συζητήσει με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων για τις πολιτικές του Υπουργείου για την αναθέρμανση και την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας. Κατά την παρέμβασή του, ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για την αναγκαιότητα ενός διαφορετικού συστήματος - πλαισίου διαχείρισης των κοινοτικών πόρων, αφού, όπως επισήμανε, οι σημερινές πολιτικές δεν υπηρετούν ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για μια βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη.
Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε τη συνεργασία και τη συμβολή των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης στην άμεση καταγραφή των έργων που είναι ώριμα και απαραίτητα για ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας σας αλλά και την κάλυψη των αναγκών κα προτεραιοτήτων της.
Ο υφυπουργός, Παναγιώτης Ρήγας, στην παρέμβασή του, δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα υπάρχουν πρωτοβουλίες για την απλοποίηση και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει βρεθεί τρόπος συγχρηματοδότησης, με κοινοτικούς πόρους, προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με στόχο όχι μόνο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά και την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Στα Ιωάννινα ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Επίσκεψη στα Ιωάννινα πραγματοποιεί την Παρασκευή 26/11/10 ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Το πρωί, θα προεδρεύσει σε συνάντηση εργασίας με θέμα: «Πορεία υλοποίησης και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ» που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία  της Περιφέρειας Ηπείρου από 10.30-13.30, παρουσία του Υφυπουργού, Παναγιώτη Ρήγα και της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα. Στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι βουλευτές της Ηπείρου, ο αιρετός Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι Δήμαρχοι των Καλλικρατικών δήμων.
Το απόγευμα, 19.00-20.30, ο Υπουργός, θα παραστεί και θα μιλήσει στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στο  ξενοδοχείο Grand Serai στα Ιωάννινα.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Nέο Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων!!!

 Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με το έκτακτο της ΕΜΥ: Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε στις 22/11/2010 επισημαίνεται ότι:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο Παρασκευή 26/11/2010 στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, και πιθανός στη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Παράλληλα θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 8 με 9 μποφόρ.

www.metar.gr

Πρώτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ η Ήπειρος με ποσοστό 15,24%.

 Στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των Περιφερειακών και Τομεακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013, ως προς την απορρόφηση κονδυλίων...φιγουράρει το ΠΕΠ Ηπείρου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που προκύπτουν, αφού βρίσκονταν χθες στο 15,24%. Σε αντίθεση με την γενικότερη αρνητική πορεία του ΕΣΠΑ για τη χώρα, η Ήπειρος φαίνεται ότι κινείται πολύ καλύτερα και τουλάχιστον μπορεί να ελπίζει σε αύξηση πόρων και μέσα από την αναθεώρηση που επίκειται.
Περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά από τον αρμόδιο υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος θα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Παρασκευή στα Γιάννινα (μαζί και ο υφυπουργός Παναγιώτης Ρήγας) και θα προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης για την πορεία και τις αποφάσεις που θα ληφθούν για το ΕΣΠΑ.
Αναμένεται να συμμετέχουν οι βουλευτές, οι νεοεκλεγέντες περιφερειάρχης και δήμαρχοι της Ηπείρου και εκπρόσωποι φορέων. Με δεδομένο ότι από 1-7-2011 θα αναλάβουν οι αιρετές περιφέρειες την διαχείριση του ΕΣΠΑ η σύσκεψη αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον.
Τα αρχικά ποσά
Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά από την πρώτη πρόσκληση για το ΠΕΠ Ηπείρου (κοινό με Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα το σωστότερο) αποδίδει η όλη προσπάθεια που έγινε και από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και από της αυτοδιοίκηση (έστω με προβλήματα και υστερήσεις) και άλλους τελικούς δικαιούχους.
Το αρχικό ποσό για το ΠΕΠ Ηπείρου ήταν 485 εκ. ευρώ εκ των οποίων 420 εκ. ευρώ αφορούν τα συγχρηματοδοτούμενα έργα και δράσεις και τα 65 εκ. ευρώ αφορούν ποσό που καλύπτει υπερβάσεις στις απαλλοτριώσεις άνω του 10% και εθνική συμμετοχή σε έργα που απαιτούν πάνω από 25%, καθώς και μη επιλέξιμες δαπάνες για τα έργα που εντάσσονται.
Εκτός από αυτά τα 485 εκ. ευρώ, μέσω τραπεζών για προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας έχουν διατεθεί 76 εκ. ευρώ για την περιφέρεια μας και ήδη από αυτά απορροφήθηκαν 41,5 εκ. ευρώ, μια καλή επίδοση τηρουμένων των αναλογιών και δυσκολιών.
Πληρώθηκαν 51 εκ. ευρώ
Ως προς το ΠΕΠ καθαρά, μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 40 προσκλήσεις και έγιναν και τροποποιήσεις, ενώ αναμένονται κι άλλες για Μέτρα και δράσεις που καλύπτουν όλους τους άξονες του προγράμματος.
Η εκχώρηση κονδυλίων έφτασε τα 332 εκ. ευρώ, αρκετά υψηλά δηλαδή, τα ενταγμένα έργα είναι δεκάδες και σε προϋπολογισμό 293 εκ. ευρώ (σε ποσοστό 88,12%), οι νομικές δεσμεύσεις, δηλαδή τα έργα και οι δράσεις που έχουν συμβατοποιηθεί ανέρχονται στα 128 εκ. ευρώ.
Τέλος η απορρόφηση που αποτελεί και το στόχο, μεταφράζεται σε 51 εκ. ευρώ και σε ποσοστό 15,24%.
Ουσιαστικά από το καλοκαίρι του 2009 η απορρόφηση τριπλασιάστηκε και αυτό οφείλεται στην δουλειά που προηγήθηκε και στην προσπάθεια αυτής της χρονιάς.
Μεγάλα και μικρότερα έργα
Τα μεγαλύτερα ενταγμένα ή εκτελούμενα έργα είναι κυρίως στις οδικές υποδομές, την ύδρευση και αποχέτευση και το περιβάλλον, στην Υγεία και την εκπαίδευση.
Ο μεγαλύτερο με προϋπολογισμό 45 εκ. ευρώ είναι η βελτίωση του εθνικού δρόμου από Καρτέρι μέχρι Πάργα, ακολουθεί η είσοδος των Ιωαννίνων, δηλαδή από τον κόμβο Εγνατίας μέχρι τον κόμβο Ανατολής με 14,5 εκ. ευρώ, το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Αλκοολισμού και Κρίσης των χρηστών Ναρκωτικών στο «Χατζηκώστα» με 9,3 εκ.ευρώ, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας με 7,9 εκ. ευρώ και με άλλα τόσο η αποκατάσταση της χωματερής Δουρούτης και ακολουθούν πολλά ακόμη με προϋπολογισμούς αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης δήμων έσα από προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια, έργα στο πολιτισμό και πολλά νέα σχολεία και παιδικοί σταθμοί.
Πάντως μέχρι να αναλάβει η αιρετή περιφέρεια την διαχείριση του ΕΣΠΑ θα περάσει το μεταβατικό διάστημα των έξι μηνών του 2011 και σίγουρα ο χρόνος φαίνεται επαρκής για την αλλαγή αυτή.

Άσπρισαν τα βουνά των Ιωαννίνων!!!Καλό χειμώνα!!

Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα επικρατεί ανοιξιάτικος καιρός με ηλιοφάνεια και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, στα Ιωάννινα ο καιρός έχει τα δικά του σχέδια..!!Βρέχει εδώ κ 3 συνεχόμενες ημέρες και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν άσπρισαν για τα καλά τα βουνά γύρω από την πόλη των Ιωαννίνων( Μιτσικέλι, Λάκμος, Τόμαρος).Στο ορεινό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων όμως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την κίνηση των οχημάτων μιας και οι δρόμοι εχουν καθαριστεί από νωρίς το πρωϊ.Τα πρώτα χιόνια της χρονιάς λοιπόν και αναμένουμε τα καλύτερα για τα Χριστούγεννα!!!Καλό χειμώνα σε όλους...με πολλά χιόνια!!!

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την περιβαλλοντική εκπαίδευση στα Ιωάννινα.

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Εκπαιδευτικών για την περιβαλλοντική εκπαίδευση διοργανώνεται στα Γιάννινα από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου. Το Συνέδριο έχει τον τίτλο «Το σταυροδρόμι της εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη» και η επίσημη έναρξή του θα γίνει στις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής.
Το συνέδριο θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο σε τρεις παράλληλες συνεδρίες, ενώ έχουν προγραμματιστεί και άλλες δραστηριότητες, όπως περιβαλλοντικές διαδρομές, εργαστήρια, στρογγυλό τραπέζι κ.λ.π.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να διερευνηθεί και να αναδειχθεί ο πολύπλευρος ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η περιβαλλοντική εκπαίδευση στην εκπαίδευση για την αειφορία στο νέο τοπικό, εθνικό, αλλά και παγκόσμιο πλαίσιο, και στην προώθηση μέσω αυτής των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης της χώρας μας.

Επίσης στόχος είναι η ανάδειξη του ρόλου της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη διατήρηση των φυσικών πόρων, στην επίτευξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, στην εξάλειψη της φτώχειας και στη διασφάλιση της ευημερίας για τις παρούσες και μελλοντικές γενιές στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΕΚΠΕ) με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το Σταυροδρόμι της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Στο ίδιο συνέδριο ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θα είναι ομιλητής την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στις 11:30 σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα :"Τοπικές κοινωνίες και Αειφόρο Σχολείο".

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ για τη Δυτική Ελλάδα!!

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου με το οποίο προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ.: Στη Δυτική Ελλάδα από τις απογευματινές ώρες σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010 θα εκδηλώνονται κατα διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Ειδικότερα αύριο Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010, εκτός από τη Δυτική Ελλάδα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και από το βράδυ στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα στη Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

www.metar.gr

Οι Προοπτικές Ανάπτυξης των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητηθούν σε ημερίδα στα Ιωάννινα.

Ημερίδα με θέμα: «Προοπτικές Ανάπτυξης των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», διοργανώνει η Περιφέρεια της Ηπείρου και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, στα Ιωάννινα, την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 (14:15-16:00 Hotel du Lac).
Συμμετέχουν: ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτης Ρήγας, οι ευρωβουλευτές Σπύρος Δανέλλης (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Παπανικολάου (ΝΔ), Χαράλαμπος Αγγουράκης (ΚΚΕ), Μιχάλης Τρεμόπουλος(Οικολόγοι-Πράσινοι) και η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
  • η νέα μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που πρόκειται να ισχύσει μετά το 2013,
  • η Αγροτική Ανάπτυξη στην Ελλάδα,
  • Περιβαλλοντικά θέματα,
  • Υποδομές και Μεταφορές
  • οι επιπτώσεις των Κλιματικών αλλαγών,
  • η Περιφερειακή Ανάπτυξη καθώς και
  • οι αλλαγές που επιφέρει η εφαρμογή της Συνθήκης της Λισσαβώνας.
Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός και θα μεταδiδεται ζωντανά από τον Δορυφόρο W2Α 10° ανατολικά, Συχνότητα 12701.58 VERTICAL, SYBOL RATE 3300 FEC 5/6. Το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο να αναμεταδοθεί από όποιο τηλεοπτικό κανάλι η ραδιόφωνο ενδιαφέρεται.
Οι πολίτες που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα θα μπορούν μέσω e-mail ή τηλεφωνικά στους αριθμούς που θα εμφανίζονται στις οθόνες των τηλεοράσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη 22 ευρώ και 40 λεπτά πήγαινε-έλα!!!


Έξι σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν τους επόμενους τρεις μήνες στην Εγνατία οδό, όπως προανήγγειλε ο κ. Τσαλίδης, αντιπρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ». Αναφερόμενος σε “πιεστικά οικονομικά προβλήματα” και τις “τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις” της εταιρείας “Εγνατία Οδός ΑΕ”, αλλά και τις “ασφυκτικές πιέσεις της Ε.Ε.”, ο κ. Τσακλίδης, δήλωσε ότι “σύντομα θα εγκαταστήσουμε άλλους έξι πρόχειρους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό”, καθώς, όπως είπε “η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος θα πάρει χρόνο.
 Σύμφωνα με τον κ. Τσακλίδη, σε λίγους μήνες θα λειτουργήσουν διόδια στην Ηγουμενίτσα, στα Ιωάννινα, στα Γρεβενά (Βενέτικος ποταμός), Πολύμυλος (λειτουργούν από τις 14 Σεπτεμβρίου), Νυμφόπετρα, Παγγαίο και Κομοτηνή. Το κόστος των νέων διοδίων, είπε ότι “θα είναι περίπου ίδιο με αυτό του Πολυμύλου”. Ταυτόχρονα η "Εγνατία Οδός Α.Ε." θα αναλάβει την επιθεώρηση και επισκευή των τεχνικών έργων στο εθνικό οδικό δίκτυο Λάρισας - Κοζάνης και Τρικάλων – Ιωαννίνων, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας που έγινε την Παρασκευή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταξύ της περιφερειάρχη Κ. Γερακούδη και του αντιπροέδρου και συμβούλου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», κ. Γιάννη Τσακλίδη (kathimerini.gr).

Αυτό για εμάς τους Γιαννιώτες πρακτικά σημαίνει ότι το κόστος της διαδρομής Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη θα ανέλθει σε 22,4 ευρώ πήγαινε-έλα!!!Στην συγκεκριμένη διαδρομή θα ενσωματωθουν 2 νέα διοδια σε Ιωάννινα και Γρεβενά!!Καλώς να τα δεχτούμε...

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ιωάννινα και Ζαγοροχώρια στους top 5 τουριστικούς προορισμούς!!!

Ζαγοροχώρια
Ιωάννινα

Κατηγορία Βραβείων
Οι πέντε δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί
Αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός
Σάμος
(Ανερχόμενος Προορισμός για το 2010)
Κρήτη
Λευκάδα
Σαντορίνη
Χαλκιδική
Αγαπημένος ορεινός ή εξοχικός προορισμός
Παλιός Άγιος Αθανάσιος Πέλλας
(Ανερχόμενος Προορισμός για το 2010)
Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων
Όλυμπος
Παρνασσός
Πήλιο Μαγνησίας
Αγαπημένος αστικός προορισμός
Ναύπλιο
(Ανερχόμενος Προορισμός για το 2010)
Αθήνα
Βόλος
Θεσσαλονίκη
Ιωάννινα
Φιλικότερος προς το περιβάλλον προορισμός
Λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας
(Ανερχόμενος Προορισμός για το 2010)
Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων
Νυμφαίο Φλώρινας
Πήλιο Μαγνησίας
Σάμος
Καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο
Βασιλίτσα Γρεβενών
(Ανερχόμενος Προορισμός για το 2010)
3-5 Πηγάδια Ημαθίας
Καϊμάκτσαλαν Πέλλας
Παρνασσός
Σέλι Ημαθίας
Αγαπημένος τουριστικός προορισμός στο εξωτερικό
Ισπανία
(Ανερχόμενος Προορισμός για το 2010)
Αυστρία
Βρετανία
Γαλλία
Ιταλί










«Philoxenia Tourism Awards 2010»
Τα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια είναι για άλλη μία φορά μέσα στους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Ελλήνων!!!

Έκθεση φωτογραφίας στα Ιωάννινα

Μία έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή 38 φοιτητών του τμήματος Πλαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνεται στο Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Φρόντζος» της πόλης των Ιωαννίνων. Η έκθεση έχει θέμα «Τα δικά μου Γιάννενα» και περιλαμβάνει φωτογραφίες της πόλης όπως την βλέπουν και την αποτυπώνουν στον φωτογραφικό τους φακό οι συμμετέχοντες στην έκθεση. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα - Τετάρτη από 9.30 μέχρι 14.30 το μεσημέρι και από τις 17.30 μέχρι 20.00 το βράδυ, Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή από 9.00 μέχρι 14.30 το μεσημέρι και Κυριακή από 11.00 μέχρι 14.00, ενώ το Σάββατο ο χώρος της έκθεσης θα παραμένει κλειστός.

Πηγή: www.alfastar.com